Rianna Van der Goot

Mijn naam is Rianna van der Goot, ik ben 27 jaar oud en woon samen met Klaas Jacob Haitsma in het mooie stadje Workum, 8 juli 2016 stappen wij in het huwelijksbootje.

Toen ik 7 jaar oud was kwam ik eens kijken bij een kijkles van de majorettes, dit viel zo in de smaak dat ik al snel lid ben geworden bij Oranje Bolsward. Mijn allereerste groepsshow was op muziek van Pippi Langkous. De straatoptredens samen met de malletband en fanfare waren erg leuk! Ik ben een paar jaar hoofdmajorette geweest, dit was ook een hele ervaring.
Een paar jaar later ging ik als solist de wedstrijdvloer op. Ook het onderdeel duo en ensemble heb ik ervaren. In het jaar 2011 eindigde ik als nummer 7 op de Nederlandse Kampioenschappen. Daarna ben ik begonnen met assisteren / lesgeven aan de jongste groep, dit deed ik met erg veel plezier.
In 2012 heb ik mijn docentenopleiding (K1) gehaald in Katwijk aan Zee.

Ik geef nu ongeveer 5 jaar les bij de majorettes van Oranje Bolsward.
In 2013 ben ik samen met een groep majorettes naar het Europees Kampioenschap in Lillehammer Noorwegen geweest. Dit was een gigantische en geweldige ervaring! We zijn toen 4de van heel de wereld geworden! Wat was ik een trotse coach!! De meiden hadden het zo goed gedaan.

Sinds het seizoen 2015-2016 versterkt Lyanna Oostra het instructieteam bij de majorettes. Samen hebben we er erg veel plezier in en we vullen elkaar erg goed aan! Top team! We hopen nog vele jaren samen te werken.


Lyanna Oostra

Ik ben Lyanna Oostra en ik woon met mijn vriend Roel in Leeuwarden. Ik doe de lerarenopleiding Nederlands aan de NHL en geef hier ook spellingcursussen aan andere studenten. Verder werk ik bij Fitplan Sport-Medisch centrum Leeuwarden als groepslesinstructrice.

Op vrijdagmiddag en -avond geef ik les bij Oranje, de vereniging waar ik zelf ook begonnen ben met twirlen. Ik ben vroeger als solist succesvol geweest op veel wedstrijden, dus ik heb veel ervaring op wedstrijdgebied.

Sinds november 2015 geef ik samen met Rianna les bij Oranje. Het is superfijn om weer bij mijn oude clubje te zijn! We hebben het erg naar ons zin samen, en vinden het erg leuk om les te mogen geven aan de meiden.